perjantai 20. huhtikuuta 2012

Hyvän sään aikana

Hyvän sään aikana on kiva tehdä asioita. Mutta jotenkin tuntuu, että kaikki vaan manaa, että aina on huono ilma, kun on joku tapahtuma. Mulla on tähän ikuiseen ongelmaan kaks pointtia.

Ensinnäkin, ei aina ole huono ilma, vaikka Suomessa vuodessa onkin enemmän sadepäiviä kuin aurinkoisia päiviä. lähde? Kuitenkin se sadekuuro piknikillä ja ukkosmyrsky kesähäissä vaan jää jostain syystä paremmin mieleen kuin se ihanan aurinkoinen vapaapäivä, jonka vietti rannalla kavereitten kanssa. Joten nillitys seis, muistilokerot auki ja ihania kesäpäiviä kaivelemaan!

Toisekseen, joissain lomakohteissa on aurinkoista tyyliin 330 päivää vuodesta. No jee. Eihän semmosta jaksa kukaan! Kuuma, päänsärky, kuiva, jano, paha olo jne. Toista se on meillä täällä, kun saa odottaa, että koska sattuu kohdalle se lämmin ja aurinkoinen kesäpäivä. Ja kun se lopulta tulee, voi riemusta kiljahdellen siirtyä jäätelöaltaan kautta rannalle. Hyvä sää tuntuu kivammalta, kun on välillä surkeeta keliä.

Mulla piti olla vaan kaks pointtia, mutta sanon kolmannenkin. Se on se, että hyvä sää on katsojan silmässä. Sadepäivä on huikee mahdollisuus lukea, katella vanhoja valokuvia, leikellä lehtileikkeitä, kattoo elokuvia ja puhua maratonpuheluita vanhan kaverin kanssa. Ja kala syö hyvin sateen jälkeen! Jäätävä lumimyrsky on paras ilma mennä toppavaatteissa ulos kävelylle. Ukkonen taas on hyvässä seurassa valtavan kaunista ja vaikuttavaa katseltavaa. Pilvisellä säällä ulkona kuivuvat mustat pyykit ei haalistu niin paljoo. Löytyyhän näitä. Niin, ja aina on mainio sää grillata.

Oi, huomiselle on luvattu hyvää säätä. Ja mulla on suunnitelmia. Parasta.

1 kommentti:

  1. joo! ukkonen on yks parhaista säistä! ja tosiaan, aina on hyvä ilma grillata.

    VastaaPoista

No kerro.