perjantai 6. huhtikuuta 2012

Peti ja sen vaatteet

Niin että peti eli sänky ja sen vaatteet eli petivaatteet. Ne on kyllä ihmistä varten tässä maailmassa. Tosin mää en oo ihan kartalla, et mitä termi "petivaatteet" pitää sisällään, mut mun mielestä ne on lähinnä peitto ja tyyny. Vai kuuluuks lakanat ja tyynyliinatki petivaatteisiin? Ne taitaa kyl olla niitä liinavaatteita. Noh, se nyt on aika sivuseikka, mut halusin täsmentää, et tässä kirjotuksessa hypetän nimenomaan sängyn, tyynyn ja peiton erinomaisuutta.

Sänky kaikkine releineen on hiukan hassu käsite. Mennään sit semmoseen jalalliseen patjaan makoilemaan ja laitetaan paksu untuvakasa pään alle ja suuri untuvalevy kropan päälle. Perin kummallinen tapa, mut aijjettä miten se on ihmiselle tarkotettu! Sängyssä on niin mukavaa köllötellä. Lisäks sinne voi aina mennä lämmittelemään, jos on kylmä. Ja se on nyt on tiedetty maailman sivu, et lapset (ja miksei vanhemmatki) on aina turvassa möröiltä ja muilta, kunhan vaan on kokonaan peiton alla. Sinne ei maailman paha pääse. Paitsi siinä yhdessä inhottavassa kauhuleffassa, mut jätän sen illuusionsärkijän ihan omaan arvoonsa. Sänky, tyyny ja peitto sopii yhteen ja ihminen sopii sinne sekaan täydellisesti.

Oleellinen osa petivaatteiden ihanuutta on viilo. Kirja nimeltään Elimäen tarkoitus selittää viilon seuraavasti: "Tyynyn kääntöpuolen miellyttävä kylmyys." Niin, kaikki varmaan tietää sen ihanan tunteen, ku pienessä keskiyön hiessä kääntää tyynyn tai vaikka peitonki ympäri ja se toinen puoli on ihanan viilee. Onneks Elimäen tarkoituksesta löyty tällekin ilmiölle nimi. Viilo. Onpa osuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kerro.