maanantai 16. huhtikuuta 2012

Saunailta

Kyllä jos joku paikka maailmassa on ihmiselle, niin se on sauna. Se on hienon hieno keksintö, ja oon ehkä vähän kateellinen niille, keillä on oma sauna. Mulla ei oo, mut toisaalta sit kun joskus pääsen jonkun muun saunaan, niin se tuntuu vielä kivammalta pitkästä aikaa. Saunassa voi vaan olla ja köllötellä. Voi rentoutua hetkeks ja unohtaa kaikki arjen askareet ja kiireet ja stressit.

Mutta siis ihan totta, sauna on nerokas! Tuikataan vaan tuli pesään ja vähän ajan päästä siellä huoneessa on 80 astetta lämmintä. Sitte viskellään vettä kiukaalle, että tulis hetkeks vielä kuumemman tuntusta. Ihan huikeeta. Tahdon saunaan. Puusaunaan. Rakastan puusaunoja. Ja sitä kiukaassa palavan tulen rätinää. Ja makkaran tirinää kiukaalla.

Vilvotteluki on kivaa. Talvella voi mennä lumihankeen, mikä tuntuu kamalalta ja kivalta yhtäaikaa. Kesällä voi pulahtaa uimaan. Tai sit voi vaan postailla pelkässä pyyhkeessä pihalla. Ja kaiken tän voi tehdä parhaitten ihmisten kanssa. Ei yksin saunomisessakaan varsinaisesti mitään vikaa oo, mut mun mielestä saunominen on aika sosiaalinen tapahtuma. Eikä aina tarvii silti edes jutella, vaan voi vaan olla ja nauttia siitä olostaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kerro.