torstai 10. toukokuuta 2012

Optimisti ei pety

Aina sanotaan, että pessimisti ei pety, mutta se on ihan hevonkukkua. Asia on nimittäin niin, että optimisti ei pety. Ja tässä pettymisen välttelyssä optimistin paras apukeino on Joka tapauksessa käy hyvin -taktiikka.

Tää vallankumouksellinen taktiikka toimii sillai, että kun vastassa on tilanne, joka voi kääntyä itselle epäedullisesti, niin omalla pienellä toimellaan voi varmistaa, että sekään ei haittaa. Ainakaan niin paljoo. Ei ehkä selvinny tosta, joten annan esimerkkejä.

Nythän on menossa lätkän MM-kisat. Noh, senkun menee kioskille pitkävetämään Suomee vastaan. Joten, joko Suomi voittaa ja jee, tai ite voittaa pitkävedosta rahaa ja jee! (Tässä on tosin pieni vaara, että Suomi häviää jatkoajalla, jollon sekä ottelun tulos että pitkäveto kosahtaa, mutta vahingon minimoimiseks voi vetää myös ristiä, ja sittenhän voi käydä myös tuplaonni.)

Opiskelijat voi esimerkiks lyödä vetoo, että en varmana pääse tentistä tai kokeesta läpi. Jos joku pöhlö suostuu, niin on just järjestäny itselleen täydellisen win-win-sitsueissönin. Tai kun lähtee aurinkoisena päivänä rannalle, niin voi ottaa sadetakin mukaan. Jos alkaa sataa, ähäkutti. Jos ei sada, täydellistä. Bussipysäkillä taas kannattaa ehdottomasti päästää pieni pieru. Jos bussi tulee heti, niin kiva ettei tarvii odotella. Jos bussia taas ei kuulu, niin kiva ettei tarvii hävetä sitä hajua minkä perässään laahais sinne bussiin.

Esimerkkejä löytyy vaikka kuinka ja paljon! Varotuksen sana kuitenkin: tää taktiikka EI sovi pessimisteille, koska ne perhanat keskittyy siihen puoleen kumpi meni päin honkia. Pessimisti todellakin pettyy, optimisti ei.

2 kommenttia:

No kerro.